Pulverlakering

Pulverlakering for en slagfast overflade

Pulverlakering kan anvendes på materialer såsom stål og aluminium. Pulverlakering sikrer en modstandsdygtig og ridsefast overflade, som giver optimal overfladebeskyttelse mod klimapåvirkninger og korrosion. Det gør pulverlakering til et oplagt valg til både indendørs og udendørs emner.     

Hvordan foregår pulverlakering

Processen foregår ved, at emnet belægges med polyesterpulver som er elektrostatisk opladet. Dette gør at emnet tiltrækker pulveret. Pulverbelægningen hærdes ved en temperatur på ca. 180°C, hvorved den flyder sammen og danner en ensartet overflade. Når emner efterfølgende er afkølet er emnerne hærdet og klar til at blive pakket.

Max. emne dimensioner

  • Højde 2 m
  • Længde 6 m
  • Bredde 1,6 m

Rilsanering af overflader

Rilsanering, også kaldet hvirvelsintring, er en anden form for pulverlakering. Ved rilsanering varmes emnet op, og nedsænkes derefter i et fluidiseret pulverbad, hvorved pulveret smelter fast på emnet i et meget ensartet og flot lag. Det giver samtidig mulighed for at opnå høj lagtykkelse i kun én arbejdsgang.

Ved overfladebehandling med rilsan er der fokus på at hygiejne og sikkerhed. Rilsan udmærker sig ved at være let at rengøre og velegnet til emner i berøring med fx fødevarer.

Se mere

keyboard_arrow_up